پروژههایی نظیر سدنرماب، خلیج گرگان، منطقهآزاد، پتروشیمی و ... طی سالیان دراز در استان پیگیری شد، اما کماکان به نتیجه نرسید، حال باید دید نگاه دولت چهاردهم به این پروژهها چگونه است.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ نخستین نشست صمیمی استاندار گلستان با اصحاب رسانه برگزار شد، پیش از این استاندار با گروههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نخبگان استان نشستهایی را برگزار کرده بود و شاید فصلالخطاب این نشستها حضور استاندار در جمع رسانههای استان بود.
در این نشست دغدغههای زیادی از سوی اصحاب رسانه استان از مسائل و نامهربانیهای مدیران با رسانهها تا مسائل مهم استان مطرح شد، اصحاب رسانه استان گلستان خواستار آن بودند که بدانند سرنوشت پروژههای مهم استان چه میشود، پروژههای مهمی مثل سدنرماب، خلیج گرگان، منطقهآزاد، پتروشیمی و ... در ادوار مختلف و سالیان دراز در استان پیگیری شده اما کماکان به نتیجه نرسیده است و اصحاب رسانه خواستار آن بودند که بدانند نگاه دولت چهاردهم با این پروژهها چه بوده است.
ارزیابی مدیران در پاسخگویی به رسانهها از دیگر خواستههای اصحاب رسانه در این نشست بود، همچنین اصحاب رسانه استان گلستان خواستار آن بودند که مدیران ارتباط نزدیکتری با اصحاب رسانه استان داشته باشند و حتی در شورای اداری استان اصحاب رسانه یک نماینده ثابت داشته باشند.
منشور اخلاقی و چشمانداز رسانه در استان از دیگر خواستههای اصحاب رسانه بود و اصحاب رسانه انتظار آن داشتند که حمایت دستگاههای اجرایی از اصحاب رسانه شفاف شود.
عدم دعوت خبرنگاران در کارگروه رفع موانع تولید و تسهیل، اختلاف شورای شهر و شهرداری گرگان، آخرین وضعیت اینچهبرون و انتصابات استان گلستان از دیگر نکاتی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.
برنامه دولت چهاردهم برای برونرفت موضوع خلیج گرگان و طرح آشوراده و الزام مدیران به پاسخگویی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.
عدم کارایی شورای اطلاع رسانی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه به آن تاکید شد تا این شورای اطلاعرسانی سر و سامانی داده شود.
نقد و تحلیل وضعیت استان و عملکرد دستگاههای اجرایی از وظایف قطعی رسانهها میدانیم و از ظرفیت شما برای پیشبرد اهداف استان استفاده میکنیم.
علیاصغر طهماسبی، استاندار گلستان در این نشست بیان کرد: نظارت بر عملکرد ساختار قدرت یکی از ماموریتهای رسانه بهعنوان رکن چهارم دموکراسی است و اگر این گوشزدها نباشد قطعا سازمانها و نهادها آن طور که باید کارنامه حد انتظار را ندارند.
وی بیان کرد: چند ابرپروژه در استان داریم مثل کریدور شمال و جنوب که در چه وضعیتی قرار دارد بماند و حاضریم راست آزمایی کنیم، سدنرماب را شما باید مطالبه گری کنید و ۱۵ سال است که در این مسئله پیگیری میکردیم وای کاش مردمی که در کاسه سد قرار دارند و در نخستین سیل بارندگی به وجود میاید و آن جاده را از بین میبرد.
* یک لیتر آب هم نمیتوانیم در نرماب ذخیره کنیم
استاندار گلستان ابراز داشت: نقد و تحلیل وضعیت استان و عملکرد دستگاههای اجرایی از وظایف قطعی رسانهها میدانیم و از ظرفیت شما برای پیشبرد اهداف استان استفاده میکنیم.
طهماسبی خاطرنشان کرد: وضعیت ابرپروژههای استان باید راست آزمایی شود ۱۵ سال سدنرماب کار کردیم ولی باید براساس اولویت کارها پیش میرفت.
وی افزود: ما یک لیتر آب نمیتوانیم در کاسه سد برای شرق استان ذخیره کنیم و اگر مردم را اسکان میدادیم میتوانستیم در فازهای مختلف سد را به نتیجه برسانیم.
استاندار گلستان تکید کرد: منطقه آزاد را ببینید کارهای اداری منطقه آزاد از سال ۱۴۰۰ اجرا شده است و طرح مطالعات آن صورت گرفته است ولی برای آن اتفاقی نیفتاده است.
طهماسبی بیان کرد: به زیرساختهای منطقه آزاد باید توجه شود و امیدواریم حصارکشی آن در ادامه روند منطقه آزاد اجرایی شود و بتوانیم سرمایهگذار برای آن پروژه جمع شود.
وی افزود: پیشنهاد کردیم تا منطقه آشوراده و فرودگاه نیز در منطقه آزاد قرار گیرد و پیشنهاد در این زمینه صورت گرفته است.
پتروشیمی گلستان با هر شرایطی احیاء میشود
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: پتروشیمی را باید اصحاب رسانه پیگیری میکردند، مصوبه دولت نهم را دارد و با وجود اینکه پنح دولت را سپری کردیم ولی کماکان این پروژه به نتیجه نرسیده است.
طهماسبی یادآور شد: از رئیس دستگاه قضایی تشکر میکنم از بخش خصوصی این پروژه را خلعید و به دولت و پتروشیمی خلیج فارس واگذار کرده است.
وی افزود: با هر شرایطی که باشد پتروشییمی استان گلستان را احیاء خواهیم کرد و باید از این پتروشیمی که بیش از ۹۵ هزار سهامدار دارد توجه کنیم.
این مقام مسئول یادآور شد: تمام تلاش ما این است که شایستگاه را بگمارید، طیف عزیز اصولگرایان در استان برای پزشکیان ستاد داشته و برای گفتمان عدالتمحور آن و پزشکیان را نمیتواند هیچ حزبی مصادره کند و امیدواریم همه در کنار هم باشیم و از این ناترازیها که نظام استکباری به دنبال آن است برای ما مشکل ایجاد کند.
طهماسبی تاکید کرد: در ابتدای ورود ما بیان کردیم مدیران حق شکایت از خبرنگاران را ندارد و دستورالعملی برای آن صادر کردند و اصحاب رسانه باید مطالبهگری کنند و اگر بداخلاقی صورت گرفته باید خود اصلاح کند و حق اشخاص را نمیتوانیم حبس کنیم.
وی ابراز داشت: جزیره آشوراده و خلیج گرگان در میانکاله خشک شده است و مطالعات انجام شده ولی کانال خزینی محور دوران آب و محور مرز سیاسی استان است لایروبی نشده و لایروب در تمام فصول باید در آنجا حضور داشته باشد و اگر دستگاه خدمات رسان این لایروب را از این مکان منتقل کرده به دلیل کمکاری ما است.
استاندار گلستان متذکر شد: خلیج گرگان در حال نابودی است و اگر نابود شود ریزگردها به سراغ استان گلستان میآید و باید دائم به این مسئله بپردازیم و در جایی کجروی داشتیم شما اصحاب رسانه با اطلاعرسانی خود گوشزد کنید و نه اینکه بخواهیم دولتها و استانداران را تخریب کنیم.
طهماسبی ابراز داشت: با زنگانه ارتباط خانوادگی داشتیم و رفیق ما است و اگر تلاشی میکنیم برای این است که امکانات دریافت کنیم و به دنبال تخریب دولت گذشته نیستم.
وی گفت: در محرض پاسخگویی به همه خبرنگاران قرار میدهیم و شما این اختیار داریم از مدیران کل و پرسش کنید، اگر چندین پروژه بزرگ داشته باشیم ولی یکی از آنها به نتیجه نرسد فایده ندارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بدهی به قرارگاه داریم و باید روستاهایی کاسه سد کوچ داده شود تا بتوانیم از ظرفیت سد نرماب بهره برداری کنیم.
طهماسبی بیان کرد: زیرساخت شهرک صنعتی یک هزار هکتاری آماده نیست و پس از اینکه منطقه آزاد اینچهبرون کلنگزنی شود تلاش خواهیم کرد زیرساختهای آن را فراهم شود.
* اقدامات برای احیای خلیج گرگان کافی نیست
همچنین سید مهدی مهیایی به یک شائبه خبرنگاران پاسخ داد؛ معاون عمرانی استاندار گلستان در این نشست بیان کرد: ستاد ملی تالابها ۱۶ اقدام در خصوص احیای خلیج گرگان تکلیف کرده است و لایروبی بخشی از این اقدام بود، این لایروبی بخشی از یک اقدام بود و نخستین اقدام این است ردیف بودجه برای خلیج در نظر گرفته شود و باید بتوانیم از ردیف خاص برای احیای خلیج گرگان استفاده شود.
مهیایی بیان کرد: اعتبارات استفاده شده برای احیای خلیج گرگان از منابع مدیریت بحران بوده و باید دستگاه خاص وارد شود و موضوع پمپاژ آب از خزر به خلیج حائز اهمیت است.
وی گفت: استقرار یک لایروب نیز معاون اول رئیس جمهور دستور صادر کردند و در مرحله تامین اعتبار قرار گرفته است ولی این اقدامات برای احیای خلیج گرگان کافی نیست.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد